TERAPIJE

Ljudje smo bitja odnosov. Iz odnosa smo nastali, v odnosih smo odraščali in se oblikovali. Tudi težave nastajajo v odnosu, zato jih lahko rešujemo samo v odnosu. Psihoterapija temelji na zaupnem odnosu med terapevtom in klientom. Zaupen odnos se ustvarja s terapevtovo spoštljivo, iskreno in sočutno držo. Tako se ustvari varno okolje, kjer se posameznik čuti sprejetega in razumljenega, kar je tudi pogoj za rast in pozitivne spremembe.

Psihoterapija je zdravljenje s pogovorom, je zrcaljenje v očeh, ki sprejemajo in ustvarjanje zaupanja, ki ne zlorablja. V varnem okolju psihoterapevt lahko pomaga pri ozaveščanju skritih vzrokov problemov, ki jih skupaj s klientom poskuša razrešiti. Ključno je, da se odločimo, da se skupaj s terapevtom spustimo v globine lastne osebnosti, pa naj bo ta še tako boleča in ranjena. Vztrajnost nam kaže pot, ki vodi k boljšemu poznavanju sebe, do okrevanja in do izgradnje vzorcev nove, varne navezanosti na drugega.

Na Inštitutu Addictiva izvajamo individualno, partnersko in družinsko terapijo po inovativnem modelu Relacijske družinske terapije. Relacijska družinska terapija (RDT) združuje spoznanja interpersonalne analize, objekt-relacijske teorije in psihologije jaza, katere dopolnjuje z najnovejšimi spoznanji sistemske teorije, nevrobiologije in teorije navezanosti. Relacijski terapevtski model je akreditiran tudi s strani Ameriške zveze za zakonsko in družinsko terapijo (AAMFT). V strokovno delo vključujemo tudi spoznanja in tehnike najsodobnejših terapevtskih pristopov s področja nevropsihologije, okrevanja od zasvojenosti, delo s travmami ter predelave posttravmatskih simptomov. Naši terapevti se dodatno izobražujejo tudi na področju soočanja s kronično boleznijo in zdravljenja motnje pozornosti in hiperaktivnosti (angl. ADHD).

Posamezniki se lahko odločite zgolj za enkratni SVETOVALNI RAZGOVOR ali pa za vključitev v TERAPEVTSKI PROCES. Do podrobnejšega opisa posameznih terapevtskih storitev lahko dostopate s klikom na opis storitve, ali v glavnem meniju pod zavihkom Terapije/Svetovalni razgovor ali Terapevtski proces.

Pokličite nas na telefon  031 406 181 ali nam pišite na naslov  info@addictiva.si . Veseli bomo vašega klica!

 

Delo na Inštitutu Addictiva poteka v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ur. l. RS, št. 86/04), s kodeksom etičnih načel v socialnem varstvu (ur. l. RS, št. 59/02), etičnim kodeksom AAMFT (Ameriške zveze zakonskih in družinskih terapevtov) in etičnim kodeksom Združenja zakonskih in družinskih terapevtov  Slovenije.

Domov                                                                                                                                         Svetovalni razgovor →