EKIPA

mag. Nataša Ropret je direktorica Inštituta Addictiva. Po zaključenem magisteriju iz zakonske in družinske terapije svojo študijsko pot nadaljuje v okviru doktorskega študija  zakonske in družinske terapije, pod mentorstvom izr. prof. dr. Tanje Repič Slavič. Neformalno se izobražuje v programu Na pragu upanja (Grief to Grace), namenjemu predelavi in procesu okrevanja po zlorabi. Kot zakonska in družinska terapevtka deluje na področju zdravljenja zasvojenosti s seksualnostjo in soodvisniških odnosov, predelave različnih oblik zlorab (telesna, spolna in čustvena) in drugih travmatičnih doživetij. Še posebej se posveča ženskam in njihovim težavam na področju spolnosti in partnerskih odnosov. Prav tako nudi pomoč in oporo ljudem s kronično boleznijo in njihovim svojcem. V okviru relacijske družinske terapije razvija model okrevanja od zasvojenosti s seksualnostjo, katere tematiko je obširneje predstavila v magistrskem delu z naslovom Seksualna zasvojenost v povezavi z zlorabo in simptomi posttravmatske stresne motnje (PTSM). V nastajajočem doktorskem delu pa posveča posebno pozornost partnerjem odvisnikov, ki imajo težave s kompulzivnim seksualnim vedenjem. Redno se udeležuje strokovnih srečanj zakonskih in družinskih terapevtov, kjer kot članica tudi aktivno sodeluje. Kot zunanja strokovna izvajalka gostuje na različnih predavanjih, sodeluje z društvom Betanija in objavlja svoje prispevke v poljudnih medijih.

Kontakt:  natasa@addictiva.si 

 


mag. Teja Bandel Castro
, po izobrazbi univerzitetna diplomirana psihologinja, je zaključila magistrski študij zakonske in družinske terapije. Ima zelo bogato znanje iz različnih vrst psihoterapije, bolj podrobno pa se je izobrazila iz zakonske in družinske terapije. Trenutno se izobražuje še na področju kognitivno-vedenjske terapije (Praktikum I). Svoje izkušnje na področju psihološke diagnostike, svetovanja in psihoterapije je nabirala v okviru desetletnih delovnih izkušenj na področjih vzgoje in izobraževanja, socialnega in zdravstvenega varstva. Trenutno je zaposlena v CIRIUS KAMNIK kot specializantka klinične psihologije in opravlja psihodiagnostiko, svetovanje in psihoterapijo za gibalno ovirane otroke ter njihove starše. V svoji magistrski nalogi se je osredotočala na značilnosti družin z otroci z motnjo hiperaktivnosti in pozornosti, aktivna pa je tudi v raziskovalni dejavnosti, v objavljanju strokovnih in znanstvenih prispevkov ter sodeluje na kongresih in strokovnih srečanjih v Sloveniji in tujini. Je članica Društva za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije in Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije, kjer ima tudi pomembno vlogo kot članica izvršnega odbora. V svoji klinični praksi se osredotoča še na svetovanje in psihoterapijo družinam z otroci s posebnimi potrebami, mladostnikom in posameznikom z duševnimi motnjami ter njihovim družinam.

 Kontakt:  teja@addictiva.si

 

p. Tomaž Mikuš DJ se je rodil l. 1969 v vasici Gore nad Idrijo. Njegov prvi poklic je bil metalurški tehnik, po služenju vojaškega roka v Nikšiću pa je nadaljeval s študijem metalurgije na Univerzi v Ljubljani. Leta 1994 se je na Dunaju odločil, da postane duhovnik in čez eno leto pričel s študijem teologije kot bogoslovec koprske škofije. Po končani diplomi študija metalurgije je septembra 1996 vstopil v noviciat v Mariboru. Jezuitsko formacijo je nadaljeval s študijem filozofije v Padovi, ki ga je zaključil z diplomskim delom o Mojstru Eckhartu. Po dvoletni pastoralni praksi v Duhovnem središču svetega Jožefa v Ljubljani je odšel na študij teologije v Dublin, kjer je opravil tudi dvoletni tečaj usposabljanja za duhovnega spremljevalca. Po duhovniškem posvečenju leta 2005 je prevzel vodenje Mladinskega informacijskega centra MIC, kjer je pričel s projektom mednarodnega skupinskega prostovoljstva POTA in delavnicami za mlade Zakaj bi bil luzer, če si lahko faca. Nato je dve leti deloval kot študentski duhovnik v Ljubljani in delegat za univerzitetno pastoralo v Sloveniji. Po dveh letih je postal minister Skupnosti in Duhovnega središča sv. Jožefa, vodil obnovo prostorov za potrebe MIC-a in postavil temelje za Multimedijski center, ki je danes del Socialne akademije. Vodil je duhovne vaje za mlade, Vikend pripravo na zakon ter seminarje in tečaje s področja duhovne in osebnostne rasti. Leta 2010 se je pridružil jezuitski ekipi v domu duhovnih vaj Sv. Ignacija, kjer je sodeloval pri novih programih, obenem pa skrbel za angleško govorečo skupnost v Ljubljani. Leta 2013 je odšel na enoletni študij vodenja in pastoralne oskrbe v Dublin. Leta 2014 je končal tretjo probacijo v Dublinu. Po vrnitvi v Slovenijo je prevzel vlogo ministra Skupnosti sv. Jožefa in duhovnega asistenta Skupnosti za razvezane Srce. Novembra 2017 je postal rektor cerkve sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani. Je duhovni asistent Rahelinega vinograda, duhovnih vaj za može in žene, ki so imeli splav in programa Na pragu upanja, to je duhovnih vaj za posameznike, ki so doživeli fizično, čustveno ali spolno zlorabo. Ima bogate izkušnje s področja duhovnosti 12 korakov okrevanja od zasvojenosti in spremljanja zasvojenih s seksualnostjo in njihovih partnerjev.

Kontakt:  tomaz@addictiva.si

 

←  Domov                                                                                                                                                    Vizitka →